Sastojci:
720 g vepar ili teleči but
120 g bijeli bubrezi
100 g koprive
100 g cijeli šampinjoni gljive
1 dl bijelo vino
50 g brašno
50 g masti
Vegeta natur
Sol i papar
(za 4 osobe )
Postupak
Meso narežite na odreske, potucite ih i zaèinite. Prekrite ih listovima koprive koje ste prethodno kratko prokuhali u slanoj kipuæoj vodi. U sredinu stavite skuhane bijele bubrege narezane na prutiæe . Tako punjene odreske savite u roladice, prièvrstite s èaèkalicama, uvaljajte u brašno i pržite na masnoæi sa svih strana. Zalijte vodom ili juhom, pirjajte sve dok meso nije mekano. Dodajte šampinjone, zaèinite po potrebi i na kraju dodajte vino.
Savjet: Bijele bubrege kuhate 10 minuta u kipuæoj vodi sa lovorovim listom, paprom u zrnu i korjenastim povræem (luk, èešnjak, celer, peršin).